Interesse in yoga?

Zoek jij een rustige vorm van yoga?
Wil je graag een flexibeler lichaam?
Zoek je naar meer in contact staan met jezelf?
Wil je bewust omgaan met je gedachten?

PCP United biedt yogalessen:
Pauline geeft les in Capelle a/d IJssel en Rotterdam.
Hierin staan yoga, mindfulness en meditatie centraal.
De basis is integrale yoga, een vorm van hatha yoga.

Met yoga, mindfulness en meditatie
zorg je beter voor jezelf.

 • Wil je yoga bij mij volgen?
  – maandagavond is mijn vaste lesavond
  – op dinsdag- en donderdagavond geef ik om de week yogales.
  Kijk in het rooster bij Yoga geeft Energie
 • Wil jouw bedrijf mij inhuren als yogadocent?
  Dit is mogelijk als invalkracht, een losse les of serie.
  Mail me op pauline.vangelderen@pcpunited.nl.

Over mij

Door jarenlange praktijkervaring met yoga, mindfulness en meditatie, voelde ik dat ik ook yogales wilde gaan geven. Dat doe ik sinds maart 2023. Inmiddels heb ik deel I van mijn opleiding Docent Integrale Yoga (100 uur) afgerond met een certificaat. Het was een halfjaar waarin ik veel heb bijgeleerd: details van yogahoudingen, perfectioneren van ademhalingstechnieken, de yogafilosofie van de grondleggers van Integrale Yoga (Sri Aurobindo en The Mother) en natuurlijk het opdoen van weer nieuwe meditatie-ervaringen. Ik ben meteen doorgegaan met deel II, zo fijn! Zomer 2024 moet mijn 200-uurs diploma voor docent Integrale Yoga binnen zijn na heuse examens. Daarnaast volg ik deze periode ook yogaworkshops, onder andere over de Nervus Vagus; en de Knieën.

Sinds mijn jeugd ben ik bewust bezig met bewegingen van lichaam en geest. Als kind deed ik graag de sierlijke bewegingen van de armen bij klassiek ballet. Ik bewonderde de kracht die ook de rest van het lichaam te bieden heeft. Later zag ik dat in moderne dans de bewegingen niet per se uit hoeven te gaan van spanning op de spieren, zoals bij klassiek ballet. Uitgaan van ontspanning levert een andere schoonheid en vooral ander gevoel.

In mijn jonge volwassenheid werd ik geïnspireerd door arts en healer Ton van Gelder. In zijn wekelijkse columns en toegankelijke boeken legde hij uit hoe je door middel van Energetische Meditatie daadwerkelijk stroming kunt voelen in je lichaam. Wat een belevenis! Bovendien beschreef hij dat je geest door de meditatieve focus ook tot rust gaat komen. Nog weer later leerden technieken van Resonance Healing mij dat je niet speciale krachten hoeft te bezitten om energie bij een ander aan te kunnen voelen. Je kunt ze zelfs positief beïnvloeden. Als ‘gewoon’ mens kun je je gevoel oefenen en hoef je dit niet met je hoofd te begrijpen.

Het afgelopen bijna (!) decennium heeft Anne van Leeuwen van Yoga Geeft Energie (na een aantal yogadocenten die mij ook veel geleerd hebben) mij geholpen bij mijn verdere ontwikkeling van lichaam en geest. Zij heeft mij getraind tot yogadocent met haar achtergrond van in de basis integrale yoga / hatha yoga met vele uitstapjes, onder andere naar yin yoga en restorative yoga.

Opleiding:
Docent Integrale Yoga deel I – bij Integrale Yoga Rotterdam
2024 – Bezig met deel II (200 uur) en meerdere workshops