Interesse in yoga?

PCP United biedt ook yogalessen. Naast haar werkzaamheden in de financiële en IT branche heeft Pauline van Gelderen van jongs af aan een andere interesse gehad: het bewust bezig zijn met bewegingen van lichaam en geest.

“Als kind deed ik graag de sierlijke bewegingen van de armen mee bij klassiek ballet. Ik bewonderde de kracht die ook de rest van het lichaam te bieden heeft. Later ervaarde ik dat in moderne dans de bewegingen niet per se uit hoeven te gaan van spanning op de spieren, zoals bij klassiek ballet. Uitgaan van ontspanning levert een andere schoonheid en vooral ander gevoel. 

In mijn jonge volwassenheid werd ik geïnspireerd door arts en healer Ton van Gelder. Hij schreef wekelijks verhelderende columns over alledaagse situaties en legde in toegankelijke boeken uit hoe je door middel van energetische meditatie daadwerkelijk stroming kunt voelen in je lichaam. Wat een belevenis! Hij legde uit dat je geest door de meditatieve focus ook tot rust gaat komen. Nog weer later leerden technieken van Resonance Healing mij dat je niet speciale krachten hoeft te bezitten om energie bij een ander aan te kunnen voelen. Je kunt ze zelfs positief beïnvloeden. Als ‘gewoon’ mens kun je je gevoel oefenen en hoef je dit niet met je hoofd te begrijpen.

Het afgelopen bijna (!) decennium heeft Anne van Leeuwen van Yoga Geeft Energie (na een aantal yogadocenten die mij ook veel geleerd hebben) mij geholpen bij mijn verdere ontwikkeling van lichaam en geest. Zij heeft mij getraind tot yogadocent met haar achtergrond van in de basis integrale yoga / hatha yoga met vele uitstapjes, onder andere naar yin yoga en restorative yoga.”